Vrahomania http://www.vrahomania.gr Tue, 09 Jan 2018 08:54:11 +0000 el hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Γνωρίστε το Μoonboard http://www.vrahomania.gr/gnoristetomoonboard/ http://www.vrahomania.gr/gnoristetomoonboard/#respond Fri, 05 Jan 2018 15:48:03 +0000 http://www.vrahomania.gr/?p=2446

Του Νίκου Σαρικαβάζη.

Τι είναι το Moonboard:

Το moonboard είναι ένα ένας ξύλινος τεχνητός τοίχος αναρρίχησης πλάτους 2.44μ και ύψους 3.15, κλίσεως 40 μοιρών.

Πάνω στον τοίχο αυτό είναι τοποθετημένα συγκεκριμένα πιασίματα (τσιμπητά, φάπες, τακάκια, τρυπάκια) κατασκευασμένα απο τον ίδιο τον Ben Moon ειδικά γι αυτόν τον τοίχο.

Ο συγκεκριμένος τύπος προπόνησης σε έναν τέτοιο τοίχο είναι απο τους πιο αποδοτικούς για αναρριχητική ενδυνάμωση. Επειδή κάθε πρόβλημα διαθέτει μέχρι 6-8 κινήσεις, έχουμε να κάνουμε με ένα εργαλείο που προπονεί έκρηκτικότητα και δύναμη.

Το σκεπτικό πίσω απο το moonboard είναι απλό. Κάθε αναρριχητής μπορεί να κατασκευάσει εύκολα ένα ίδιο ανα τον κόσμο, το οποίο θα έχει τίς ίδιες διαστάσεις, την ίδια κλίση και τα ίδια πιασίματα τοποθετημένα στη ίδια θέση και προσανατολισμό που καθορίζει ο κατασκευαστής (Ben Moon).

Κατα αυτόν τον τρόπο όλοι μπορεί να δοκιμάζουν τα ίδια προβλήματα ανεξάρτητα το πού βρίσκονται. Τα προβλήματα είναι ανεβασμένα σε μία εφαρμογη που βρίσκεται στο κινητό τηλέφωνο και ονομάζεται moonboardapp.

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει προβλήματα απο 6Α+ – 8B+, να καταχωρήσει εκείνα που εκτέλεσε επιτυχώς η ακόμη και να δημιουργήσει τα δικά του. Η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει μάλιστα και κατάταξη για το ποιός έχει σκαρφαλώσει τα πιο πολλά και πιο δύσκολα ανα τον κόσμο.

Η Ιστορία πίσω απο το Moonboard:

To 1980 στο Sheffield της Αγγλίας , o Ben Moon, ο Jerry Moffat και ο Malcolm Smith έφτιαξαν έναν σπιτικό ξύλινο τοίχο αναρρίχησης με μεγάλη κλήση και πολύ μικρά πιασίματα ωστέ να μπορούν να προπονούνται για να εκπληρώσουν τους αναρριχητικούς τους στόχους.

Κάθε ένας πρότεινε ένα συνδυασμό πιασιμάτων που επρόκειτο να ακολουθήσει και οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να επαναλάβουν τον ίδιο συνδυασμό. Οι δυσκολότεροι συνδυασμοί βαθμολογούνταν. Ήταν μέτρο ικανότητας και δύναμης να μπορέσει κάποιος να επαναλάβει ένα απο τα προβλήματα που είχαν καθιερωθεί.

Απο το 2000 και μετά αυτός ο τύπος προπόνησης είχε γίνει γνώστός σε πολλούς αναρριχητικούς κύκλους και μάλιστα απέδιδε ισάξια όσο το γνωστό σε όλους campus board.

Σήμερα, ο Ben Moon διατηρεί αναρριχητικό γυμναστήριο για αναρριχητές σχετικά υψηλου επιπέδου, το οποίο διαθέτει το αυθεντικό moonboard το οποίο είναι τοίχος κλήσης 50 μοιρών, το κανονικό moonboard των 40 μοιρών και ένα moonboard των 20 μοιρών. Το συγκεκριμένο γυμναστήριο λειτουργεί ως λέσχη και ο κάθε αναρριχητης έχει το δικό του κλειδί.

To Moonboard λοιπόν, εκτός απο ένα πολύ σημαντικό εργαλείο προπόνησης είναι πλέον και ένα νέο μέσο κοινωνικοποίησης της αναρριχητικής κοινότητας. Αναρριχητές απο όλο τον κόσμο συναντιώνται σε αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα και επιδεικνύουν τις ικανότητες τους οδηγώντας το άθλημα ένα βήμα παραπέρα.

Η προπόνηση γίνεται με αυτόν τον τρόπο πιο ευχάρηστη και αποδοτική αλλα συγχρόνως δεν παυει να είναι και απαιτητική.

Γι αυτό όπως λέει και ο Ben Moon, Train Hard Climb Harder!!

Ο Νίκος Σαρικαβάζης εξασκείται στο moonboard. 

Σημείωση admin: Aξίζει να σημειωθεί ότι στη σχετική βαθμολογική κατάταξη ο Νίκος βρίσκεται στις πρώτες θώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

]]>
http://www.vrahomania.gr/gnoristetomoonboard/feed/ 0
Ταρσός http://www.vrahomania.gr/tarsos/ Thu, 23 Nov 2017 08:01:27 +0000 http://www.vrahomania.gr/?p=2419

Ταρσός

Τα Μετέωρα της Πελοποννήσου!

Του Άρη Θεοδωρόπουλου.

Ο Ταρσός είναι ένα νέο αναρριχητικό πεδίο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Κάτω Ταρσός στο οροπέδιο του Φενεού της Κορινθίας. Η περιοχή είναι γνωστή και ως Παναγία των Βράχων από το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην ορθοπλαγιά.

Ένα υπέροχο βίντεο του Αλφρέδου Ζήνη για την Παναγία των βράχων παρουσιάζει μοναδικά την ομορφιά του πεδίου και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/anakalyptogreece/videos/1124641150897524

Η τοποθεσία είναι πανέμορφη, με μεγάλα πλατάνια και έλατα, παγωμένα τρεχούμενα νερά και υπέροχα πράσινα λιβαδάκια. Τα βράχια ορθώνονται πάνω από ένα μικρό οροπέδιο και θυμίζουν πολύ τα Μετέωρα τόσο λόγω του σχήματος αλλά και της σύστασης του βράχου (κροκαλοπαγής). Για το λόγω αυτό θα ακούσετε και κάποιος να τα αποκαλούν τα Μετέωρα της Πελοποννήσου.

Δημιουργία των διαδρομών:

Το πεδίο, είδε για πρώτη φορά ο Δημήτρης Τιτόπουλος το 2012 μετά από πρόσκληση του Φίλιππου Πρεδάρη για δημιουργία αναρριχητικού πάρκου χωρίς ωστόσο να ανοιχτεί κάποια διαδρομή.

Η διάνοιξη διαδρομών τελικά άρχισε από τον Γιάννη Torelli το 2015 (όπως και για τόσα άλλα πεδία στην Πελοπόννησο). Ο Γιάννης από τότε επισκέπτεται τακτικά το πεδίο και ανοίγει διαδρομές.

Την άνοιξη του 2017 ο Δημήτρης Τιτόπουλος μαζί με την Δήμητρα Κλαουδάτου (και τη συνδρομή του γράφοντος) άνοιξαν επιπλέον 10 διαδρομές με χρήση χημικών βυσμάτων για λογαριασμό του Δήμου Σικυωνίων.

Αναρρίχηση: Τοίχος ύψους μέχρι 100μ με κάθετα ή ελαφρώς αρνητικά ή και θετικά τοιχώματα. Ο βράχος είναι κροκαλοπαγής με ενσωματωμένα μεγάλα χαλίκια και πέτρες σαν των Μετεώρων. Η αναρρίχηση είναι κυρίως τεχνική και ισορροπιστική.

Οι διαδρομές είναι σχετικά καλά ασφαλισμένες. Ιδιαίτερα αυτές του Τιτόπουλου έχουν σχετικά πυκνή ασφάλιση με μεγάλα βύσματα με χρήση ρητινών.

Όσο οι διαδρομές είναι ακόμα νέες το κράνος είναι απαραίτητο.

Συνθήκες: Το πεδίο είναι κατάλληλο για αναρρίχηση άνοιξη, φθινόπωρο αλλά και το καλοκαίρι, αν φροντίστε να μένετε στη σκιά.

Προσανατολισμός: Α, ΒΑ, ΝΔ.

Σκιά: Στον βράχο στα αριστερά (διαδρομές 1-4) η σκιά ξεκινά γύρω στις 11:00. Στο δεξί κομμάτι του βράχου η σκιά ξεκινά στις 16.00.

Εξοπλισμός: Σχοινί 60m (80m για τα extension). Σετάκια: 20m, 12 σετάκια / 30m, 16 σετάκια. Για τις διαδρομές πολλαπλών σχοινιών βολικά είναι διπλά σχοινιά 2 Χ 50 ή 60μ.

Παιδιά: Κατάλληλο για παιδιά και οικογένειες. Αποφύγετε να στέκεστε κάτω από κάποιον που σκαρφαλώνει γιατί μπορεί να πέσουν πέτρες.

Πρόσβαση:

37.984843, 22.342095 (Συντεταγμένες GPS)

Από την Αθήνα, ακολουθήστε την Εθνική οδό για Κόρινθο και Πάτρα. Βγείτε στο Κιάτο και συνεχίστε για προς Στυμφαλία και Γκούρα (Νότια). Αφού περάσετε τη Γκούρα συνεχίστε προς Στενό και Κάτω Ταρσό (72 χλμ. από το Κιάτο). Διασχίζετε τον οικισμό και συνεχίζετε για 1,5 χλμ ακόμα σε καλό χωματόδρομο. Παρκάρετε στα δεξιά, 100 μέτρα πριν το εκκλησάκι της Παναγίας των βράχων, πλάι σε συστάδα από πλατάνια και πηγή με κρύο πόσιμο νερό.

Οι διαδρομές απέχουν από το παρκινγκ μόνο 1 λεπτό περπάτημα.

Επίσης η πρόσβαση είναι εφικτή από το Δερβένι Κορινθίας, μέσω Ευρωστίνας (33χλμ).

Google Maps

Δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Διαμονή: Μπορείτε να κάνετε ελεύθερη κατασκήνωση δίπλα στο πεδίο με την απαιτούμενο σεβασμό στο περιβάλλον. Εναλλακτικά συνιστούμε τη διανυκτέρευση σε ένα από τους όμορφους ξενώνες του οροπέδιού του Φενεού.

Διαδρομές:

Ταρσός Α, ΒΑ ορθοπλαγιά.

«Ταρσός – Α,ΒΑ Ορθοπλαγιά»

«Ταρσός – Α,ΒΑ Ορθοπλαγιά»

1) Ηρώ: 1* 5b 15m, ομοιογενής με καλές κροκάλες, Δ. Τιτόπουλος, Δ. Κλαουδάτου.

2) Επαμεινώνδας: 3* 7a+. 85m. (Η διαδρομή αφιερώνεται στον Επαμεινώνδα Καρύμπαλη ο οποίος στις 3.9.2017 έχασε τη ζωή του κατεβαίνοντας από τη διαδρομή.).

1η σχ. 1* 5c,15m, δυσκολία στη μέση, καθώς μικραίνουν τα πιασίματα και τα πατήματα, Δ. Τιτόπουλος, Δ. Κλαουδάτου.

2η σχ. (Torelli) – 7a+. 30m, 3η σχ. (Torelli) – 6b+ 20m, 4η σχοινιά, ? 20m, ημιτελής.

3) Θρόισμα: 2*5c14m, επίσης δυσκολία στη μέση της διαδρομής σε μικρές κροκάλες, Δ. Τιτόπουλος, Δ. Κλαουδάτου.

4) Νερόφιδο: 2* 5b 16m, ωραία μαύρη νεροσυρμή, ελαφρά πιο δύσκολη στο τέλος με μικρές κροκάλες που χρειάζονται καλή τεχνική στα πόδια και ανοίγματα, Δ. Τιτόπουλος, Δ. Κλαουδάτου.

5) ?: 1η σχ. 7b 30m ,2η σχ.? 30m, Γιάννης Torelli.

6) Πετροπόλεμος: 1η σχ. 7a+ 30m, 2η σχ.?, Γιάννης Torelli.

7) ?: 1η σχ. 5c 30m , 2η σχ.? Σχισμή, χρειάζεται friends, Γιάννης Torelli.

8) Ουρανοκατέβατος: 1η σχ. 5c 25μ. 2η σχ. 6c+, Γιάννης Torelli.

9) Hot potatoes: 6c+ 30m, Γιάννης Torelli.

10) ?: 6a+ 30m, Γιάννης Torelli.

Ταρσός ΝΔ ορθοπλαγιά

«Ταρσός – ΝΔ Ορθοπλαγιά»

«Ταρσός – ΝΔ Ορθοπλαγιά»

1) Πηγή: 2* 6a 22 m. Εύκολη μέχρι τη μέση,σε μεγάλες κροκάλες και μετά σε τακάκια σε πιο κάθετο βράχο, Δ. Τιτόπουλος, Δ. Κλαουδάτου.

2) Πρεδάρη: 2* 6b 23m. Σχετικά εύκολη μέχρι την τρύπα στη μέση, συνεχίζει λίγο λοξά αριστερά σε μικρά τακάκια, με ανοίγματα στα πόδια και συνεχή δυσκολία για 3 μέτρα, Δ. Τιτόπουλος, Δ. Κλαουδάτου.

3) Λίμνη Δόξα: 1* 5c23m. Ομοιόμορφη δυσκολία μέχρι σχεδόν το τέλος, σε καλές κροκάλες. Όχι πολύ εύκολο κλιπάρισμα του ρελέ, Δ. Τιτόπουλος, Δ. Κλαουδάτου.

4) Δίοδος: 1* 6a 20m. Δύσκολη στη μέση, καθώς τελειώνουν οι μεγάλες κροκάλες και πρέπει να βολευτείτε με μικρά τακάκια! Δ. Τιτόπουλος, Δ. Κλαουδάτου.

5) Δεντρογένης: 3 σχοινιές. 1η σχ. 6c 30m, 2η σχ. ? 25m, 3η σχ. ? 20m, Γιάννης Torelli.

6) Ταρσός: 2* 6b 90m, εντυπωσιακή διαδρομή 4 σχοινιών, ανέρχεται στη κορφή της ορθοπλαγιάς, Δ. Τιτόπουλος.

1η σχοινιά: 1*5c 25m, σχετικά εύκολη με θετική κλίση, τακάκια και τρύπες με τη δυσκολία σε δίεδρο στο επάνω τμήμα της.

2η σχοινιά: 2* 5c/6a 23m, ένα μικρό αλλά περίπλοκο δίεδρο με τριβές λοξά αριστερά. Συνεχίζει με μεγάλα πιασίματα μέχρι το ρελέ.

3η σχοινιά: 2* 6b 20m, πλάκα με θετική κλίση και μικρά πιασίματα σε τακάκια και μικρά βότσαλα και τριβές.

4η σχοινιά: 2* 6a+ 22m, ξεκινά δύσκολα με μεγάλες κροκάλες σε σχεδόν κάθετο βράχο που όμως δεν πιάνουν πάντα καλά! Πιο εύκολη συνέχεια.

Πεδίο Ρέμα

«Ταρσός – Ρέμα»

Το πεδίο βρίσκεται 4χιλ πριν απ το χωριό Στενό στα αριστερά μας. Πρόκειται για πεδίο αθλητικού χαρακτήρα με αρνητικά. Μέχρι στιγμής έχουν ανοιχθεί από τον Γιάννη Τorelli 6 διαδρομές δυσκολίας από 6c+ – 7c.

Πεδίο Στενό

«Ταρσός – Στενό»

Πρόσφατα ο Γιάννης Torelli άνοιξε ακόμα 2 διαδρομές με σκληρό αθλητικό χαρακτήρα, στα βράχια που βρίσκονται κοντά κ πάνω απ΄το χωριό Στενό και βρίσκονται στη σκιά το πρωί. Οι διαδρομές δεν έχουν ακόμα σκαρφαλωθεί, δημοσιεύουμε ωστόσο τα φωτο-τοπο για να πάρετε μια ιδέα για τις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής.

  1. Incubus: 8b? 25m.
  2. Succubus: ? 30m.

Οι ονομασίες στα δυο τελευταία πεδία, ενδέχεται να αλλάξουν αν υπάρχουν κάποια σχετικά τοπωνύμια.

Νώντας Καρύμπαλης

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πτώση στο έδαφος στο Πεδίο Ταρσός, δυστυχώς έχασε τη ζωή του ο Νώντας Καρύμπαλης.
Ένα όμορφο κείμενο για το Νώντα μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.olenos.gr/?q=node/166

«Τα 2 αδέλφια, ο Δημήτρης και ο Στέφανος Τιτόπουλος σκαρφαλώνουν στον Ταρσό.»

]]>
Πρόβλημα με τις εγγραφές στο φεστιβάλ Λεωνιδίου http://www.vrahomania.gr/festival_leonidiou_eggrafes/ Tue, 07 Nov 2017 19:13:19 +0000 http://www.vrahomania.gr/?p=2395

 

Πρόβλημα με τις εγγραφές στο φεστιβάλ Λεωνιδίου

«Φίλες και φίλοι του vrahomania και της αναρρίχησης, το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε στο 2ο φεστιβάλ αναρρίχησης του Λεωνιδίου! Πλήθος κόσμου από διαφορετικές χώρες γεμάτοι ενέργεια και πάθος, 2 από τους κορυφαίους αθλητές αναρρίχησης στον κόσμο με διάθεση να μοιραστούν τα μυστικά της επιτυχίας τους και τα υπέροχα αλλά συνάμα απαιτητικά πεδία του Λεωνιδίου έκαναν την διοργάνωση μοναδική!
Μια διοργάνωση όμως, που σίγουρα δεν της αξίζει να στιγματίζεται απο λανθασμένες ενέργειες των διοργανωτών έναντι των συμμετεχόντων. Πιο συγκεκριμένα, φτάνοντας το βράδυ της Πάρασκευης γύρω στις 10 παρά τέταρτο, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικων υποχρεώσεων, στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ, μας είπαν από την γραμματεία ότι είχαν κλείσει τις εγγραφές και ότι θα συνέχιζαν να τις πραγματοποιούν την επόμενη μέρα το πρωί! Την επόμενη μέρα όμως, νωρίς το πρωί μας ανακοινώθηκε ότι δεν γίνονταν εγγραφές πλέον γιατί αυτές είχαν κλείσει την προηγούμενη ημέρα!
Εκ των υστέρων μάθαμε οτι το ίδιο συνέβη και σε δεκάδες άλλους αναρριχητές απ’ όλη την Ελλαδα που ήρθαν το βράδυ της Παρασκευής αλλά ακόμα και το Σάββατο το πρωί.
Λάθη διαδικαστικού χαρακτήρα μπορεί να πει κάποιος, που όμως δεν τιμούν την προσπάθεια που έκαναν οι λάτρεις της αναρρίχησης για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ αυτό!»

Αντιγόνη Πανταζή – Γιώργος Ελευθερίου

]]>
Εργαστηριακές αναλύσεις σπασμένων βυσμάτων Βαράσοβας. http://www.vrahomania.gr/ergastiriakesanaliseis-spasmenonvismaton/ Sun, 05 Nov 2017 09:41:35 +0000 http://www.vrahomania.gr/?p=2390

Του Δημήτρη Κάραλη.

Μετά το πέρας όλων των εργαστηριακών αναλύσεων από τα δύο σπασμένα βύσματα της Βαράσοβας, συνοψίζω τα εξής:

Βαράσοβα 2010, βύσμα από ρελέ «Σκορπιού», μου το εγχείρισε ο Αλέκος Ασημακόπουλος, μηχανισμός αστοχίας: Διάβρωση υπό μηχανική καταπόνηση που οδήγησε σε ρωγμάτωση (SCC), υλικό AISI-303!

Βαράσοβα 2013, βύσμα από διαδρομή «Ψυχώ», μου το εγχείρισε ο Δημήτρης Σπάρης, μηχανισμός αστοχίας: Διάβρωση υπό μηχανική καταπόνηση που οδήγησε σε ρωγμάτωση (SCC), υλικό AISI-304!

Με εκτίμηση,
Δ. Κάραλης

]]>
Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου 2017 http://www.vrahomania.gr/2o_festival_leonidio/ Sun, 29 Oct 2017 08:33:18 +0000 http://www.vrahomania.gr/?p=2331

Ο καιρός έφτασε και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα ανοίξει τις πόρτες του το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο! Θα σας δούμε όλους εκεί..

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, 2-5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η ομάδα Climb In Leonidio σας προσκαλεί με χαρά στο 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις 2-5 Νοεμβρίου του 2017 στο Λεωνίδιο. Η εκδήλωση διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Νοτίου Κυνουρίας ενώ μεγάλος χορηγός της είναι η Petzl.

Απέχοντας μόλις τρεις ώρες οδήγησης από την Αθήνα το Λεωνίδιο έχει εδραιώσει τη θέση του ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς αναρρίχησης! Πολλοί από εσάς έχετε επισκεφτεί το όμορφο Λεωνίδιο και έχετε αναρριχηθεί στους επιβλητικούς βράχους, που το περιβάλλουν. Υπάρχουν πάνω από 1000 πλέον διαδρομές με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τη διάνοιξη νέων.

‘’Access the Inaccessible® ‘’ Αποστολή της Petzl είναι να δημιουργήσει καινοτόμα εργαλεία και υπηρεσίες, που επιτρέπουν στους άντρες και τις γυναίκες να προχωρούν, να τοποθετούνται και να προστατεύονται σε κάθετα περιβάλλοντα, καθώς και να φωτίζουν το δρόμο τους στο σκοτάδι.

Ο εκπληκτικός αναρριχητής Αλέξανδρος Μέγγος θα είναι ο ιδιαίτερος προσκεκλημένος στο φετινό φεστιβάλ. Ο μόλις 24 ετών νεαρός αναρριχητής ήταν ο πρώτος, που πραγματοποίησε μια διαδρομή 9α και έχει διατελέσει ήδη μια απίστευτη πορεία στο χώρο της αναρρίχησης. Έχει ισχυρή σύνδεση με την Ελλάδα, καθώς έχει αναρριχηθεί εδώ πολλές φορές χάρη και στην ελληνική καταγωγή του και τη γνώση της γλώσσας. Ο Alex βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο απόγειο της καριέρας του και η ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν να σκαρφαλώνει από κοντά είναι μια πραγματική πρόκληση!

Επιπλέον, η Vertical Life δηλώνει και φέτος την παρουσία της υποστηρίζοντας και διοργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις όπως ο Ανοικτός Αναρριχητικός Μαραθώνιος και το αγαπημένο μας Zlagboard Contest! Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης θα περιλαμβάνουν γιόγκα, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις, κληρώσεις σπουδαίων δώρων και το μοναδικό Live party του Σαββάτου με το συγκρότημα 48 Ώρες. Οι μη αναρριχητικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα διεξαχθούν στους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους του εξαιρετικού εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού» Για άλλη μια φορά, όλα τα γεγονότα θα φωτογραφηθούν, θα μαγνητοσκοπηθούν και θα δημοσιοποιηθούν από κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων αναρρίχησης.

Μη διστάσετε να το κοινοποιήσετε και να μοιραστείτε τα νέα με τους φίλους σας.
Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά φέτος!


Περισσότερες πληροφορίες

Φόρμα εγγραφής στο Φεστιβάλ
Το περσινό Φεστιβάλ Αναρρίχησης (βίντεο) 
Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου στο Faceboo

]]>
Νέος Αναρριχητικός Οδηγός Αργολίδας http://www.vrahomania.gr/odigosargolidas/ Fri, 20 Oct 2017 17:00:03 +0000 http://www.vrahomania.gr/?p=2378

Οι γνώστοι μας από την δράση τους στην Ελλάδα Hans και Jeannette Weninger δημιούργησαν έναν πολύ ωραίο οδηγό αναρρίχησης για την Αργολίδα στην Αγγλική και στην Γερμανική γλώσσα. Ήδη κυκλοφορεί και μπορείτε να τον προμηθευτείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://geoquest-shop.de/epages/f9a6ec99-0116-41cd-8fa4-79a7cc5c10b3.sf/de_DE/?ObjectID=17152900

]]>
Νέος Αναρριχητικός Οδηγός για τα Μετέωρα! http://www.vrahomania.gr/odigos-meteora/ Mon, 02 Oct 2017 19:32:15 +0000 http://www.vrahomania.gr/?p=2374

Του Βαγγέλη Μπάτσιου.

Επειδή τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη τάση για την σπορ αναρρίχηση έτσι και εγώ πήρα την απόφαση να δημιουργήσω ένα οδηγό για σπορ αναρρίχηση στα Μετέωρα και στην Θεόπετρα που είναι μόλις 10 χλμ από τα Μετέωρα. Στα τέλη Μαΐου τον είχα στα χέρια μου μετά από δουλειά δύο χρόνων.
Ο οδηγός έχει 118 επιλεγμένες διαδρομές στα Μετέωρα (υπάρχουν και άλλες μιας σχοινιάς)
και στην Θεόπετρα 131 διαδρομές (η Θεόπετρα ειναι ασβεστόλιθος καλής ποιότητας).

Με καθε πώληση οδηγού 2 ευρώ διατίθενται για αγορά εξοπλισμού για τη συντήρηση των διαδρομών.

]]>
Magic Wall http://www.vrahomania.gr/magic-wall/ Mon, 18 Sep 2017 18:15:20 +0000 http://www.vrahomania.gr/?p=2353

BOULDER
MAGIC WOOD (ΕΛΒΕΤΙΑ)
Δύο ώρες από τη Ζυρίχη και σε υψόμετρο 1200 μ. στο χωριό Aysserferrera βρίσκεται το διεθνούς φήμης πεδίο boulder Magic Wood.
Δύο από τους καλύτερους Έλληνες αναρριχητές , ο Χρήστος Δανιήλ στο sport climbing και ο Νίκος Σαρικαβαζης στο boulder, βρέθηκαν εκεί στις 21 Αυγούστου για 20 μέρες και μέτρησαν τις δυνάμεις τους. Απέκτησαν νέες εμπειρίες και έφεραν πίσω νέες επιδόσεις.
Διαφορετικοί ήταν οι στόχοι τους.
Ο Χρήστος για να χρησιμοποιήσει τη δυναμη στο σκοινί και να προσπαθήσει βαθμολογίες κοντά στο 9a.
O Nίκος για να πάει πιο ψηλά το boulder στην Ελλάδα.

Στόχοι του Χρήστου Δανιήλ ήταν να προσπαθήσει μέσα σε 20 ημέρες να σκαρφαλώσει οσο περισσότερα περάσματα boulder μπορούσε με αποτέλεσμα στη διάρκεια αυτών των 20 ημερών να ολοκληρώσει είκοσι περάσματα από 7Β – 7C+ και δύο 8Α . Τις τελευταίες δύο μέρες επιχείρησε να σκαρφαλώσει πιο δύσκολα περάσματα 8Α+ / 8Β εκτελώντας τις κινήσεις μεμονωμένα άλλα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για την ελευθέρωση των συγκεκριμένων περασμάτων.

Όσον αφορά τον Νίκο Σαρικαβάζη σκαρφαλωσε:

1.Never Ending Story pt.1 8A+, https://vimeo.com/233533021

2. Never Ending Story pt.2 8A, https://vimeo.com/233697463

3. Voigas 8A+,https://vimeo.com/233877670

4. Muttertag 8A, https://vimeo.com/234040773

Επίσης έφτασε μια ανάσα απο το Never Ending Story 8B+ αλλά ο χρόνος δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί το σύνθετο πρόβλημα. Η συγκεκριμένη γραμμή, όπως είναι γνωστό, έχει ανοιχτεί από τον διακεκριμένο διεθνώς Chris Sharma.

Σημείωση: οι βαθμολογίες των προβλημάτων είναι στην κλίμακα font και για όσους δεν γνωρίζουν είναι πολύ πιο σκληρές από τη γαλλική κλίμακα που επικρατεί στο σκοινί.

]]>