Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, 2-4 Οκτωβρίου 2015

Του Άρη Θεοδωρόπουλου.

Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, 2-4 Οκτωβρίου 2015

Στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015, το πανέμορφο Κυπαρίσσι Λακωνίας «εγκαινιάζεται» ως αναρριχητικός προορισμός και παρουσιάζεται στην παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα με το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Κυπαρισσίου. Το Κυπαρίσσι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό σε μια από τις πιο απομονωμένες αλλά και άγρια όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Περιστοιχισμένο από βράχια εξαιρετικής ποιότητας για αναρρίχηση, περίμενε μέχρι φέτος για να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα διάνοιξης αναρριχητικών διαδρομών με επικεφαλής τον Οδηγό Βουνού
Άρη Θεοδωρόπουλο.

Επίσημη καλεσμένη του Φεστιβάλ και «πρέσβειρα» του Κυπαρισσίου στην παγκόσμια κοινότητα είναι η Angy Eiter, παγκόσμια πρωταθλήτρια και κορυφαία αθλήτρια στη ιστορία της αγωνιστικής αναρρίχησης. Εξίσου κορυφαία και στο βράχο, η Angy έχει τρεις διαδρομές δυσκολίας 9a στο ενεργητικό της (Hades, Big Hammer, Era Vella).

kiparissi-angy eiter 1 kyparissiΗ Angy Eiter σκαρφαλώνοντας στο Κυπαρίσσι.

Η αναρρίχηση στο Κυπαρίσσι:

Μέχρι σήμερα έχουν ανοιχτεί περίπου 100 διαδρομές όλων των βαθμών δυσκολίας στο Κυπαρίσσι, μοιρασμένες σε έξι πανέμορφα πεδία, με σκιά είτε το πρωί είτε το απόγευμα. Πληροφορίες για τις νέες διαδρομές στο Κυπαρίσσι θα βρείτε στις σελίδες vrahomania.gr (Ελληνικά) και climbgreece.com (Αγγλικά). Στη γραμματεία του φεστιβάλ θα υπάρχει διαθέσιμος δωρεάν έντυπος οδηγός με όλες τις διαδρομές, ακόμα και αυτές που θα ανοιχτούν λίγες μέρες πριν από την έναρξη του φεστιβάλ.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Μπορείτε να δηλώσετε από τώρα συμμετοχή στο φεστιβάλ κατεβάζοντας τη φόρμα εγγραφής στην τελευταία σελίδα και στέλνοντάς την συμπληρωμένη με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση climb@climbgreece.com. Τη φόρμα εγγραφής θα την βρείτε και online εδώ.
Οι 100 πρώτοι εγγεγραμμένοι αναρριχητές θα λάβουν από ένα δωρεάν αναμνηστικό

t-shirt με το σήμα του φεστιβάλ από την εταιρεία The North Face, επίσημη χορηγό του φεστιβάλ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή είναι να έχετε εξασφαλίσει τη διαμονή σας στο Κυπαρίσσι για τις ημέρες του φεστιβάλ και να δηλώσετε το κατάλυμα στη φόρμα συμμετοχής. Για να δηλώσετε συμμετοχή όταν είστε στο Κυπαρίσσι, επισκεφθείτε τη γραμματεία του φεστιβάλ στο ξενοδοχείο Cavo Kortia.

Kyparissi-Festival-Poster-Final-Top

Διαμονή στο Κυπαρίσσι:

Το Κυπαρίσσι διαθέτει καταλύματα για όλα τα γούστα και με τιμές που ξεκινούν από τα 30 ευρώ ανά ημέρα. Καλό είναι να φροντίσετε εγκαίρως τη διαμονή σας. Για περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση climb@climbgreece.com.

Ενδεικτική λίστα καταλυμάτων:

kyparissi.com

kyfanta.com

avrahotel-kiparissi.gr

myrtoo.com

cavokortia.gr

mouragio-kiparissi.gr

atalantiapartments.gr

helioti.gr ploesrooms.gr

alkyoni-kyparissi.gr

Πρόσβαση στο Κυπαρίσσι:

Ο συντομότερος δρόμος από την Αθήνα για το Κυπαρίσσι είναι μέσω Σπάρτης. Από τη Σπάρτη, συνεχίστε για Κυπαρίσσι μέσω των χωριών Γεράκι, Άγιο Δημήτριο και Χάρακα. Συνολικά υπολογίστε περίπου 4 ώρες (300χλμ) από την Αθήνα. (Συντεταγμένες: 36.972558, 22.990644)

Άλλες δραστηριότητες: Πεζοπορία

Εκτός από την αναρρίχηση, το Κυπαρίσσι διαθέτει πανέμορφα σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια στο όρος Χιονοβούνι με εκπληκτική θέα στο Μυρτώο πέλαγος.
Για περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν χάρτη των μονοπατιών, δείτε εδώ.

Διοργάνωση:

Δήμος Μονεμβασιάς

Δημοτική Ενότητα Ζάρακα

Ίδρυμα Μποδοσάκη

Κληροδότημα G.Kellis

Climb Greece
Υποστήριξη: RocKit
Επίσημος Χορηγός: The North Face

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Μεταξύ άλλων, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ελεύθερη αναρρίχηση, προσπάθεια σε δύσκολα project από την Angy Eiter, «Μαραθώνιο» αναρρίχησης (Climbing Marathon), παρουσίαση της Angy Eiter, παραδοσιακό μπουφέ και χορούς.

Climbing Marathon

Ο «Μαραθώνιος» αναρρίχησης περιλαμβάνει δύο κατηγορίες:
1η κατηγορία: Διαδρομές μέχρι και 7a.
2η κατηγορία: Διαδρομές από 7a και πάνω.
Κάθε διαδρομή που σκαρφαλώνεται ελεύθερα από μια σχοινοσυντροφιά αμοίβεται με συγκεκριμένους πόντους, αναλόγως της δυσκολίας της. Για παράδειγμα, μια διαδρομή 6a=1000 πόντοι για κάθε αναρριχητή, μια διαδρομή 7a=2000 πόντοι για κάθε αναρριχητή. Οι σχοινοσυντροφιές που θα σκαρφαλώσουν τις περισσότερες διαδρομές και θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα βραβευθούν με δώρα της The North Face, επίσημης χορηγού του φεστιβάλ, καθώς και δώρα από την RocKit και εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τους διοργανωτές.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, 17:00–22:00

  • Εγγραφές στη γραμματεία του φεστιβάλ (ξενοδοχείο Cavo Kortia)
  • Διανομή ενημερωτικού υλικού για το Climbing Marathon και αναρριχητικών οδηγών
  • Διανομή των αναμνηστικών t-shirt
  • Διευθέτηση καλεσμένωνΣάββατο 3 Οκτωβρίου, 09:00—17:00
  • Διαγωνισμός Climbing Marathon ή ελεύθερο σκαρφάλωμα από το πρωί
  • 18:00: Συγκέντρωση στο Cavo Kortia.
  • Απονομές στους νικητές του Climbing Marathon
  • Ομιλία – παρουσίαση της Angy Eiter
  • Απονομές σε επίσημους καλεσμένους
  • Ομιλίες τοπικών παραγόντων
  • Φαγητό – Δωρεάν πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα
  • Παραδοσιακοί χοροί από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «Κύφαντα»Κυριακή, 4 Οκτωβρίου

Ελεύθερο σκαρφάλωμα, ή παρακολουθήστε την Angy Eiter να δοκιμάζει να σκαρφαλώσει ελευθέρα ορισμένα εξαιρετικά δύσκολα project!

Φόρμα Συμμετοχής:

Kyparissi forma simmetoxis

1 σκέψη για “Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, 2-4 Οκτωβρίου 2015

  1. Ειδοποίηση προσθήκης: Ορειβάτες στο Κυπαρίσσι.! | Κυπαρίσσι Λακωνίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *