5o Φεστιβάλ Αναρρίχησης στη Φυλή στις 13 & 14 Απριλίου 2019

5th Athens Fyli climb fest 13- 14/4/2019

Διοργανωτής: Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής, www.eposfilis.gr

Με την υποστήριξη του Ν.Π. Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Φυλής .

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης.

Προσκεκλημένοι μας φέτος οι: Nicholas Favresse, ο Steve McClure και ο Mumin Karabas.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου, το κανάλι περιπέτειας Epic Tv με τους Matthew Groom και Hugo Pilcher θα καλύψει το Φεστιβάλ και τις δραστηριότητές του.

Απαραίτητη η εγγραφή όλων στη ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ (Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς) για συμμετοχή στις κληρώσεις δώρων από τους χορηγούς!

5th Athens Fyli climb fest 13- 14/4/2019

Διοργανωτής: Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης.

Προσκεκλημένοι μας φέτος οι: Nicholas Favresse, Steve McClure και Mumin Karabas.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου, το κανάλι περιπέτειας Epic Tv με τους Matthew Groom και Hugo Pilcher θα καλύψει το Φεστιβάλ και τις δραστηριότητές του.

Απαραίτητη η εγγραφή όλων στη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς) για συμμετοχή στις κληρώσεις δώρων από τους χορηγούς!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4/19  ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

10:00 – 18:00 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Πεδία αρχαρίων στο Πλάτωσι, στην είσοδο της Φυλής

Γνωριμία με την αναρρίχηση για νέους και αρχαρίους, Ελεύθερη αναρρίχηση, παρουσία εκπαιδευτών

Έμπειροι εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α., με επικεφαλής το κ. Γιώργο Βουτυρόπουλο, με τον ανάλογο αναρριχητικό εξοπλισμό που θα διατεθεί (μποντριέ, κράνη, σχοινιά κλπ.), θα καθοδηγούν τους νέους και όποιον επιθυμεί να γνωρίσει στην πράξη την αναρρίχηση βράχου και να σκαρφαλώσει.

Για τους κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να σκαρφαλώσουν, θα υπάρξει η προβλεπόμενη διαδικασία, εφόσον συνοδεύονται από τους γονείς τους.

10:00 – 18:00 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΩΝ

  • Ελεύθερη αναρρίχηση στα 26 αναρριχητικά πεδία της Φυλής.
  • Αναρριχητικός μαραθώνιος στα αναρριχητικά πεδία: Έπος, Μικρή Βαράσοβα, Πηγή Αβράμη, Πλάτωσι Σπηλιά, Πάνω Αλογόπετρα. Ανοιχτός διαγωνισμός αναρρίχησης (σχοινοσυντροφιές) κατηγοριών: α. γυναικεία, β. ανδρική, γ. μεικτή, σε κατηγορίες με βάση τη βαθμολογία:

1. έως 6c

2. 7a και άνω 

Έπαθλα ανά κατηγορία

Υπεύθυνοι αποτελεσμάτων:

Απαραίτητη η παραλαβή από τη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ στην Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς των εντύπων συμμετοχής στο Μαραθώνιο. Με την εγγραφή δίνονται αναμνηστικά δώρα

Τα αποτελέσματα του Μαραθωνίου, οι βραβεύσεις και τα δώρα των χορηγών θα δοθούν στην αίθουσα παλιού Δημαρχείου Χασιάς ώρα 20:00

16:00 Σπηλιά «Πλάτωσι»

Ο Nicholas Favresse, ο Steve McClure και ο Mumin Karabas σκαρφαλώνουν σε διαδρομές της Σπηλιάς «Πλάτωσι»

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4/19  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

H αφετηρία για τις δραστηριότητες των πεζοποριών, Via Ferrata και canyoning, είναι στην Πλατεία παλιού Δημαρχείου «Ν.Λιάκος» της Χασιάς με παράλληλη δήλωση συμμετοχής στο φεστιβάλ και παραλαβή αναμνηστικών – ενημερωτικών δώρων και κατόπιν μετακίνηση στις αφετηρίες.

07:30 Φαράγγι Γκούρας

Πάρνηθα: Canyoning στο φαράγγι της Γκούρας. Κατάβαση σε διαδρομή που έχει αποτελέσει πεδίο εξερεύνησης για ορειβάτες και λάτρεις της φύσης υπό την καθοδήγηση της ομάδας του CDC. Το φαράγγι διαθέτει τρεχούμενο νερό την άνοιξη. Έχει διαδοχικά φυσικά ραπέλ και προσφέρεται για άλματα. Διάρκεια δραστηριότητας 6-7 ώρες. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ (210-2411148) Δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού. Συνάντηση στη Γραμματεία του Φεστιβάλ (Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς).

08:00 Δάσος της Δυτ.Πάρνηθας

Πεζοπορία στην Πάρνηθα: Εύκολη διαδρομή: χωματόδρομος– Μονή Ντάρδιζας – Σκήτη Αγ.Αντωνίου – Αγ.Γιώργης Κεραμίδι – Άγιος Κυπριανός (κυκλική διαδρομή) Ω.Π.: 4.30-5, Υ.Δ.: 450, Β.Δ.: 1 Δύσκολη πορεία: Κοινή διαδρομή μέχρι τον Άη Γιώργη Κεραμιδίου. Στη συνέχεια πορεία συνεχίζεται στο υπέροχο ελατοδάσος στα Κούμπουλα – Κιάφα Πίνη – Κιάφα Ηλιού – Μεγάλο Χωράφι – Άγιος Κυπριανός (κυκλική πορεία)Ω.Π.: 5.30-6, Υ.Δ.: 550, Β.Δ.: 1+ Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων στο 210-2411148.

09:00 Φαράγγι Γκούρας

ViaFerrata «Άρμα» Δυτικής Πάρνηθας: Διάρκεια δραστηριότητας 2 ώρες.

Συνάντηση στη Γραμματεία του Φεστιβάλ (Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς).

Σεμινάριο εκπαίδευσης στις τεχνικές της via ferrata σε μέρος της διαδρομής Άρμα Δυτικής Πάρνηθας στις όχθες του φαραγγιού της Γκούρας από την ομάδα του CDC. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ  (210-2411148). Απαραίτητος ατομικός εξοπλισμός: κράνος, μποντριέ, καραμπίνερ ασφαλείας, 4 ιμάντες, σύστημα απορρόφησης.  (Δυνατότητα  ενοικίασης εξοπλισμού)

09:00-11:00

Παιδική πεζοπορία στην Πάρνηθα: Δρόμοι του νερού: Υδραύλακας της Γιαννούλας – Ρέμα Γκούρας ή Κελάδωνας ποταμός. Παιχνίδι και ξενάγηση για τα λουλούδια και τα φυτά. Πεζοπορία για παιδιά από 8 μέχρι 13 ετών.

10:00-16:00 Πλάτωσι (αρχαρίων)

Slackline, Ιμάντες διασκέδασης. Δωρεάν μαθήματα από την ομάδα της Hybrid slacklines για μικρούς και μεγάλους με πλούσια δώρα και διαγωνισμούς. Σας περιμένουν  όλους να γνωρίσετε την τέχνη της ακροβασίας σε ελαστικό ιμάντα!

Higline από τον Κυριάκο Κυριακάκη, σε εντυπωσιακή τοποθεσία πάνω από το «Πλάτωσι». Μπορούν να απολαύσουν όλοι το θέαμα. Μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι έμπειροι.

13:00-14:30 Δάσος κάτω από τη Μικρή Βαράσοβα

Μάθημα AlignmentYoga με τον Βαγγέλη Κανάρη

19:30 Αίθουσα παλιού Δημαρχείου Χασιάς  

Επίσημη Έναρξη

Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής

Χαιρετισμός από τον Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής

Χαιρετισμός Προέδρου της Ε.Ο.Ο.Α.

20:00-21:30 Αίθουσα παλιού Δημαρχείου Χασιάς  

Οι Steve McClure, Nicholas Favresse και Mumin Karabas απαντούν σε ερωτήσεις και συζητούν με το EpicTV και άλλα ΜΜΕ,  με το κοινό, με μικρούς και μεγάλους αθλητές. Συντονίζει ο Κ. Γιώργος Βουτυρόπουλος.

Αποτελέσματα του Μαραθωνίου αναρρίχησης, οι βραβεύσεις των νικητών και τα δώρα των χορηγών.

21:30 Πεδίο: Πλάτωσι (σπηλιά)

Πάρτι και Νυχτερινή αναρρίχηση σε φωτισμένο αναρριχητικό πεδίο, κοντά στους ξένους φιλοξενούμενους μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/4/2019 ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

10:00-18:00 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ Πεδία αρχαρίων στο Πλάτωσι, στην είσοδο της Φυλής

Γνωριμία με την αναρρίχηση για νέους και αρχαρίους, Ελεύθερη αναρρίχηση, παρουσία εκπαιδευτών

Έμπειροι εκπαιδευτές της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής το κ. Γιώργο Βουτυρόπουλο, με τον ανάλογο αναρριχητικό εξοπλισμό που θα διατεθεί (μποντριέ, κράνη, σχοινιά κλπ.), θα καθοδηγούν τους νέους και όποιον επιθυμεί να γνωρίσει στην πράξη την αναρρίχηση βράχου και να σκαρφαλώσει.

Για τους κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να σκαρφαλώσουν, θα υπάρξει η προβλεπόμενη διαδικασία, εφόσον συνοδεύονται από τους γονείς τους.

10:00 – 18:00 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΩΝ Πεδίο Γκούρα

  • Ελεύθερη αναρρίχηση στα 26 αναρριχητικά πεδία της Φυλής.
  • Ο Γιώργος Βουτυρόπουλος κι η Αργυρώ Παπαθανασίου ξεναγούν   τους Nicholas Favresse,  Steve McClure και Mumin Karabas στο πεδίο «Γκούρα» που βρίσκεται στην εντυπωσιακή ρεματιά της Γκούρας όπου θα δοκιμάσουν την τεχνική τους, προσπαθώντας πρώτες επαναλήψεις σε διάφορες διαδρομές όπως Ενέδρα 8α+, Hot Stone 8b και τις τρεις project: Κούρος, Γκέτο, Pocket Gun, με την παρουσία του EpicTv. 

Εκεί θα βρίσκονται και οι  αθλητές του Συλλόγου μας, κι ανάμεσα τους ο  βαλκανιονίκης Παναγιώτης Νανούσης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/4/2019 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

H αφετηρία για τις δραστηριότητες των πεζοποριών, Via Ferrata και canyoning, είναι στην Πλατεία παλιού Δημαρχείου «Ν.Λιάκος» της Χασιάς με παράλληλη δήλωση συμμετοχής στο φεστιβάλ και παραλαβή αναμνηστικών – ενημερωτικών δώρων και κατόπιν μετακίνηση στις αφετηρίες.

07:30 Φαράγγι Γκούρας

ViaFerrata:Άρμα Δυτικής Πάρνηθας: Σκαμμένη στροφή – Παγανιά – νότιο & κεντρικό Άρμα – Σπηλιά Σαρρή – Κιάφα Καλαμαρά – Σκαμμένη στροφή (κυκλική). Διάρκεια δραστηριότητας Ω.Π.: 5.30-6, Β.Δ.: 3+

Συνάντηση στη Γραμματεία του Φεστιβάλ (Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς).

Διαδρομή με δύσκολα σημεία για γνώστες αναρρίχησης. Πεζοπορία με ημιαναρριχητικά περάσματα σε μονοπάτι και via ferrata από εντυπωσιακή διαδρομή, ασφαλισμένη με συρματόσχοινα, στις δύο όχθες του φαραγγιού της Γκούρας. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Συλλόγου (210-2411148). Απαραίτητος ατομικός εξοπλισμός: κράνος, μποντριέ, καραμπίνερ ασφαλείας, 4 ιμάντες, σύστημα απορρόφησης και καραμπίνερ ασφαλείας. (Δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού).

08:00 Δίκτυο μονοπατιών δυτ.Πάρνηθας

Πεζοπορία στην Πάρνηθα: Δύσκολη πορεία: Κιόσκι χαρτών Μονής Κλειστών – Στράτι – Κιάφα Μαρίστα – Ρέμα Γκούρας – Σπήλαιο του Πάνα –Ταμίλθι – Καλογερικά – Υδραύλακας Γιαννούλας – Κιόσκι χαρτών Μ.Κλειστών (κυκλική διαδρομή).

Αρχίζουμε ανηφορική πεζοπορία μέσα από νεαρό πευκοδάσος, περνώντας από τη θέση Στράτι με θέα στο αρχαίο φρούριο Φυλής. Συνεχίζουμε μέσα από πυκνό πευκοδάσος προς το ύψωμα Κιάφα Μαρίστα και μετά κατηφορίζουμε από μονοπάτι μέσα σε υπέροχο ελατόδασος. Η διαδρομή συνεχίζει τώρα σε μικτό δάσος και όταν πλησιάζει το ρέμα της Γκούρας ακολουθεί πετρώδες τμήμα, κατεβαίνει στο ποτάμι με πυκνή παραποτάμια βλάστηση και ανεβαινει στο σπήλαιο του Πάνα. Επίσκεψη στο σπήλαιο που αποτέλεσε τόπο λατρείας από την αρχαιότητα του Πάνα. Στη συνέχεια ανάβαση από τα αρχαία λαξευμένα πατήματα με τη βοήθεια σταθερού συρματόσχοινου και ακολουθούμε το μονοπάτι προς την πηγή Ταμίλθι, Καλογερικά, τμήμα του Υδραύλακα της Γιαννούλας, ξαναπερνάμε το ρέμα της Γκούρας και καταλήγουμε στην αφετηρία. Ω.Π.: 6-6.30, Υ.Δ.:450, Β.Δ.: 2+ (15χλμ.) Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων στο 210-2411148.

09:00 Δίκτυο μονοπατιών δυτ.Πάρνηθας

Πεζοπορία στην Πάρνηθα: Εύκολη πορεία: Φρούριο Φυλής – τμήμα αρχαίου δρόμου – Ρέμα Θοδώρας – Διπόταμα – Φυλή.Μετακίνηση οδικώς μέχρι το αρχαίο Φρούριο Φυλής. Θα πεζοπορήσουμε στη συνέχεια με κατεύθυνση το Ρέμα Θοδώρας, περνώντας από τμήμα αρχαίου δρόμου, δίπλα από αρχαίους υδραύλακες συγκέντρωσης νερού, ακολουθώντας μέρος της διαδρομής του Αδριάνειου Υδραγωγείου, θα περάσουμε τα Διπόταμα το σημείο που ο Κελάδωνας ή Γκούρα συναντά το Ρέμα Θοδώρας και θα καταλήξουμε στη Χασιά. Μεταφορά με το βαν του Δήμου στο φρούριο Φυλής για την παραλαβή των Ι.Χ. Ω.Π.: 4-4.30, Υ.Δ.: κατάβαση 700μ., Β.Δ.: 1+ (7,8χλμ.) Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων στο 210-2411 Συνάντηση 09:00 στην Πλατεία Δημαρχείου Φυλής.

09:00 – 11:30 Ρέμα Γκούρας – Ρέμα Θοδώρας

Παιδική πεζοπορία: Φυλή – Διπόταμα – Φυλή: Πεζοπορία για παιδιά από 8 – 15 ετών από τη Φυλή προς τις όχθες του ρέματος της Γκούρας μέχρι το σημείο που συναντά το Ρέμα της Θοδώρας – Διπόταμα.

10:00-16:00 Πλάτωσι (αρχαρίων)

Slackline, Ιμάντες διασκέδασης. Δωρεάν μαθήματα από την ομάδα της Hybrid slacklines για μικρούς και μεγάλους με πλούσια δώρα και διαγωνισμούς. Σας περιμένουν  όλους να γνωρίσετε την τέχνη της ακροβασίας σε ελαστικό ιμάντα!

Higline από τον Κυριάκο Κυριακάκη, σε εντυπωσιακή τοποθεσία πάνω από το «Πλάτωσι». Μπορούν να απολαύσουν όλοι το θέαμα. Μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι έμπειροι.

13:00-14:30 Δάσος κάτω από τη Μικρή Βαράσοβα

Μάθημα Alignment Yoga στη φύση, με τον Γιάννη Γέρου

19:00 Αίθουσα παλιού Δημαρχείου Φυλής

Λήξη φεστιβάλ 

Σύντομος χαιρετισμός μελών οργανωτικής επιτροπής

Οι Nicolas Favresse και Steve McClure παρουσιάζουν τις αναρριχήσεις τους, με διηγήσεις και προβολή βίντεο «Notes from the wall» κ.α.. Θα μας μιλήσουν για τις τεχνικές και τις εμπειρίες τους στον κάθετο κόσμο τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας από το αρχειακό υλικό της Ε.Ο.Ο.Α: «Ιστορία της ελληνικής αναρρίχησης: Γιώργος Μιχαηλίδης, Κατερίνα Γκέκα, οι πρώτοι δάσκαλοι»

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με την αμέριστη συμπαράσταση Εκπαιδευτών, Βοηθών Εκπαιδευτών και αναγνωρισμένων αναρριχητών, οι οποίοι θα βοηθήσουν εθελοντικά.

Γραμματεία: Πλατεία παλιού Δημαρχείου Χασιάς «Ν.Λιάκος»

Κεντρικός χώρος εκδηλώσεων: Αίθουσα εκδηλώσεων παλιού Δημαρχείου Χασιάς.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρευρίσκονται: Κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού (με κινητό ιατρείο) για την κάλυψη της εκδήλωσης, ομάδα εκπαιδευτών διασωστών της Ε.Ο.Ο.Α., κλιμάκιο της Ελληνικής Ε.Ο.Δ. Αττικής κλπ.

Χώρος φιλοξενίας αναρριχητών εκτός Αττικής: Θα υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης αναρριχητών εκτός Αττικής σε σκηνές σε διαμορφωμένο χώρο κοντά στα βράχια της Τροκάνεζας

Όλοι όσοι συμμετέχουν και σκαρφαλώνουν κατά το διήμερο 13-14/4/2019 αποδέχονται απαραίτητα ότι: «ο κάθε αναρριχητής σκαρφαλώνει αποκλειστικά με δική του ευθύνη και είναι απόλυτα υπεύθυνος για τους χειρισμούς του, αναλαμβάνοντας την ατομική ευθύνη των πράξεών του. Οι παρόντες εκπαιδευτές και μέλη του Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής έχουν αποκλειστικά συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο». Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική για την αναρρίχηση στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *