Μπαλκόνι

Το πεδίο ΜΠΑΛΚΟΝΙ στο φαράγγι της Γκούρας βρίσκεται στα δυτικά της Πάρνηθας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: 1-2χλμ. μετά το χωριό της Χασιάς κάνουμε δεξιά προς Μονή Κλειστών. παρκάρουμε στο parking της Μονής και ακολουθούμε το δρόμο του μοναστηριού μέχρι την είσοδο όπου πηγαίνουμε γύρω και περιμετρικά από τον τοίχο της Μονής από την αριστερή πλευρά σε σημαδεμένο κόκκινο μονοπάτι (αναρριχητικό πεδίο Γκούρας). Μετά από 3–5΄ φτάνουμε στα μνήματα όπου ακριβώς μετά από αυτά στα αριστερά ξεκινά τραβερσαριστό πράσινο μονοπάτι. Μετά από 10΄ φτάνουμε στη ρίζα του βράχου του πεδίου όπου ανεβαίνουμε χρησιμοποιώντας τα σκαλοπάτια που έχουν τοποθετηθεί (Via Ferrata). Το ΜΠΑΛΚΟΝΙ επικοινωνεί μέσω μονοπατιού με το αναρριχητικό πεδίο της Γκούρας που έχει ακριβώς αντίθετο προσανατολισμό. Η σύνδεση των δύο πεδίων γίνετai σε κάποια σημεία με Via Ferrata ή και ραπέλ.

Ο Κωστής Γραφανάκης.

Οι διαδρομές 9,10,11 δεν υπάρχουν στο σκίτσο. Στη δεξιά μεριά του πεδίου υπάρχει ρελέ απ’ όπου κατεβαίνεις με ραπέλ 5-6m σε πατάρι και σκαρφαλώνεις τις διαδρομές ΤΕΚΝΟ και ΔΙ ΕΥΧΩΝ. Αν συνεχίσετε το ραπέλ μέχρι κάτω 25–30m κατεβαίνετε στο επόμενο επίπεδο και σκαρφαλώνετε τη διαδρομή ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Η ένωση των δύο επιπέδων γίνεται και με σκαλοπάτια (Via Ferrata) που έχουν τοποθετηθεί στον βράχο για αυτόν το λόγο.

Το πεδίο έχει σκιά έως τις 11.00 και μετά τις 16.00. Ο βράχος έχει εξαιρετική ποιότητα στις περισσότερες διαδρομές. Ιδιαίτερα όμορφο σκαρφάλωμα.

Τα υλικά για το πεδίο όπως και στο πεδίο της σκιάς δώθηκαν σχεδόν εξολοκλήρου από το ROCKWAY CLIMBING GYM.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ο Δονάτος Μπότος.

Ο Αντώνης Σκευοφύλακας στην “ΤΡΕΛΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟΠΑΡΜΕΝΟΙ” 7b+/7c.

O Αντώνης Σκευοφύλακας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *