Ικαρία: ο νέος συναρπαστικός αναρριχητικός προορισμός!

Ικαρία: ο νέος συναρπαστικός αναρριχητικός προορισμός!

Εαν σκέφτεστε σκαρφάλωμα σε ένα νέο, πολλά υποσχόμενο μέρος, με απίστευτης ομορφιάς τοπία και αντιθέσεις, ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε την Ικαρία. Γνωστή για τον τεράστιο αριθμό γιγαντιαίων boulders που βρίσκονται σε ολόκληρο το νησί, από εξαιρετικής ποιότητας γρανίτη, η Ικαρία έχει να προσφέρει… πολλές νέες συγκινήσεις.

Ήδη στο νησί έχουν ανοιχθεί περισσότερες από 300 διαδρομές boulder, στα πεδία Άγιος Ισίδωρος, Πέζι, Μαύρη, Πρινέ, Μαυριάνου, Καρκινάγρι, Μαγγανίτης, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του νησιού και λόγω των διαφορετικών συνθηκών τους, μπορεί κανείς να απολαύσει αναρρίχηση παντός καιρού:κάποια ιδανικά για τη δροσιά το καλοκαίρι, κάποια για το χειμώνα, κάποια άλλα για τις ήπιες καιρικές συνθήκες ή τη σκιά τους. Όπως και να έχει, η Ικαρία είναι ήδη ένας αγαπημένος εναλλακτικός προορισμός για το καλοκαίρι και τώρα φαίνεται να φλερτάρει και με το αναρριχητικό κοινό από Ελλάδα και εξωτερικό, ολόκληρο σχεδόν, το χρόνο.

Οι διαδρομές boulder, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το νησί βρίσκονται μέσα στον πρακτικό οδηγό boulder του Ευάγγελου Καστανιά, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σύντομα θα μπορεί κανείς να βρεί τα πεδία του και σε Online application.

Και για τους… κλασικούς του σχοινιού, η Ικαρία έχει να πει πολλά, με ήδη περίπου 150 ανοιγμένες sport climbing διαδρομές στα μοναδικής ομορφιάς πεδία Δρούτσουλας, Μάγγανο, Πλατανωπή, Αλλαγή, Μικρή Πούντα. Το έργο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, καθώς στην Ικαρία υπάρχουν πολλά μέτρα διαδρομών για σχοινί, με αποκορύφωμα το μεγάλο εντυπωσιακό βράχινο μπαλκόνι της Πούντας.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την επίσκεψη στη φύση της Ικαρίας κάνει το γεγονός οτι το νησί έχει μεγάλη αξία ως βιότοπος και ως φυσικό τοπίο, με απίστευτη ποικιλία σπάνιας χλωρίδας και πανίδας και αρκετές προστατευόμενες περιοχές που έχουν αναγνωριστεί από την εθνική νομοθεσία και μέσω διεθνών συμβάσεων και περιλαμβάνονται στο δίκτυο Νatura 2000, στη λίστα με τα Τοπία Ιδιαίτερου Κάλλους, ως Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά και ως βιότοποι CORINE.

Ικαρία, μακροζωία, εναλλακτική ζωή, πανηγύρια και ατέλειωτο σκαρφάλωμα… Βάλτε την Ικαρία στο πρόγραμμα για την επόμενη αναρριχητική εξόρμηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.