Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου.

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο πραγματοποιήθηκε το 3o Φεστιβάλ Αναρρίχησης στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, από 1 έως 4 Νοεμβρίου 2018. Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την “Πελοπόννησος Α.Ε” και την “Μυθική Πελοπόννησος” πραγματοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια φιλόδοξη διοργάνωση συνεχίζοντας την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια προώθησης του Αναρριχητικού Πάρκου Λεωνιδίου καθώς και των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και την διάδοση, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όλων των δυνατοτήτων και προτερημάτων του τόπου μας.

Μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ υπήρξε και η Petzl ενώ σημαντική ήταν η υποστήριξη της εταιρείας Buff!

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την συμμετοχή πολλών υπέροχων ανθρώπων, οι οποίοι και συνέβαλαν στην εξέλιξη της αναρρίχησης στο Λεωνίδιο.  Ανάμεσα στους καλεσμένουςοι διάσημοι αναρριχητές Angy Eiter,Klemen Bečan και Said Belhaj.Επιπλέον,η Vertical Lifeυποστήριξε πολλές εκδηλώσεις όπως ο Ανοικτός Αναρριχητικός Μαραθώνιος και το αγαπημένο μας Zlagboard Contest! Άλλες δραστηριότητες  του Προγράμματος περιελάμβαναν γιόγκα, δωρεάν μαθήματα αναρρίχησης για αρχάριους και ιδιαίτερα για παιδιά,  προβολές ταινιών, παρουσιάσεις, κληρώσεις σπουδαίων δώρων και το μοναδικό Liveparty του Σαββάτου με το συγκρότημα «Όμικρον»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το 12χορδο ντούο με τους σολίστ Notis Georgiouκαι Susan Marku στο πρόγραμμα τους  “ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ: Ανατολή και Δύση”.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ διεξήχθησαν στους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους του εξαιρετικού εκθεσιακού κέντρου «Φάμπρικα Πολιτισμού». Για άλλη μια φορά, όλα τα γεγονότα φωτογραφήθηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν από κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων αναρρίχησης. 

Η Διοργάνωση του Φεστιβάλ θέλοντας να ευχαριστήσει τους αναρριχητές-επισκέπτες της περιοχής, πραγματοποίησε κληρώσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες και μοίρασε σημαντικά και χρηστικά δώρα, όπως είδη αναρρίχησης (σχοινιά, ζώνες, παπούτσια, κράνη) και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, με τον μεγάλο νικητή να κερδίζει ένα τετραήμερο ταξίδι στο Λεωνίδιο για δύο άτομα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ορειβατών, καθώς και των συμμετεχόντων στο Μαραθώνιο Αναρρίχησης,ήταν αισθητά υψηλότερος φέτος! Ανάμεσα στους εγγεγραμμένους του Φεστιβάλ, υπήρξαν πάρα πολλοί επισκέπτες από Γερμανία και Γαλλία. Ακόμη Πολωνία και Ελβετία, Ιταλία και Ισπανία, Ρουμανία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σλοβακία και Αυστρία, Τσεχία και Αγγλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Η.Π.Α, Σουηδία, Φινλανδία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο. 

Συνολικές εγγραφές στο 3ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Λεωνιδίου 721
Έλληνες 270
Άλλων εθνικοτήτων 451
Συμμετοχές Μαραθώνιος Αναρρίχησης 191
Συμμετοχές σε μαθήματα αναρρίχησης 40

Οι νικητές του Μαραθώνιου Αναρρίχησης:

1 . Evgeny Kryvosheytsev Petzl 1000 €
2 . Enzo Fappani Petzl 500 €
3 . Gabriele Pirocchi Petzl 300 €

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί από όλους με την ίδια θέρμη και τον ίδιο ζήλο, για να καταστήσουμε το Λεωνίδιο ως έναν από τους πιο οργανωμένους και ασφαλείς αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές, χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Η συμβολή όλων ήταν καθοριστική και πολύτιμη, θέτοντας τον πήχη αρκετά ψηλά για τα επόμενα χρόνια.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *