Κάλυμνος, νέος αναρριχητικός οδηγός 2019

«Ειλικρινά, είναι ένας από τους καλύτερους αναρριχητικούς οδηγούς που έχω ποτέ δει για οποιαδήποτε περιοχή στον κόσμο. Μοιάζει αστείο να το λες, αλλά σοβαρά μπορεί να είναι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο. Ευχαριστώ για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνετε για τη δημιουργία και συντήρηση των διαδρομών».

Alex Honnold (κορυφαίος Αμερικάνος αναρριχητής).

Μετά από πολλούς μήνες εντατικής δουλειάς, ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, κλεισμένοι μέσα και δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή, καταφέραμε να εκδώσουμε ένα ακόμα βιβλίο για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι.

Θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους και τους αναρριχητές που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι και σε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί μας με συνεχή ανταλλαγή e-mail, φωτογραφιών και πληροφοριών.

Πρόκειται για την 7η του έκδοση του αναρριχητικού οδηγού της Καλύμνου, ενός βιβλίου το οποίο διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην ανάδειξη της Καλύμνου ως του δημοφιλέστερου προορισμού για αθλητική αναρρίχηση παγκοσμίως.

Ο νέος οδηγός είναι μια πολυτελής έκδοση 528 σελίδων στα Αγγλικά. Όλες οι σελίδες είναι γεμάτες χρήσιμες πρακτικές πληροφορίες που παρουσιάζονται με εκλεπτυσμένο και φιλικό προς το χρήστη τρόπο.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Περιλαμβάνονται περίπου 3.400 διαδρομές, 700 παραπάνω από την προηγούμενη έκδοση.

Ιδιαίτερα λειτουργικός συνοπτικός πίνακας πεδίων (Crag Planner).

Εκατοντάδες φωτογραφίες δράσης, με την ευγενική συνεισφορά ορισμένων από τους κορυφαίους φωτογράφους αναρρίχησής στον κόσμο όπως οι: Sam Bié, Dan Patitucci, David Kaszlikowski, Jan Novak, Nathan Welton, Chris Burkard.

Πολύ καθαρές πανοραμικές φωτογραφίες των πεδίων ώστε να διευκολύνεται ο προσανατολισμός και η πρόσβαση των αναρριχητών.

Αναφορά σε κάθε διαδρομή στην ιστορία της πρώτης ανάβασης, στους δημιουργούς και τη χρονιά διάνοιξης.

Αναφορά στο μήκος αναλυτικά για κάθε διαδρομή.

Ώρες σκιάς / ήλιου αναλυτικά πάνω σε κάθε φωτο-τοπο, ακόμα και στα επιμέρους πεδία.

Συντεταγμένες GPS για κάθε πεδίο.

Επίσης ο οδηγός της Καλύμνου διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή, ως εφαρμογή (app) για iOS και Android συσκευές. Το app δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία Vertical Life. Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν με κάθε αντίγραφο του έντυπου Οδηγού (με ξυστό κωδικό στο εσωτερικό του εξωφύλλου για download από το App Store ή το GooglePlay) και θα ενημερώνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Η εφαρμογή διατίθεται και ως ξεχωριστή αγορά €18. Όσοι μάλιστα διαθέτουν την έκδοση του 2015/16, μπορούν απλώς να αναβαθμίσουν την ηλεκτρονική έκδοση του οδηγού χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν το νέο βιβλίο, με κόστος €9.

Στο όνομα του συγγραφέα έρχεται μαζί με τον Άρη Θεοδωρόπουλου, να προστεθεί η Κατερίνα Ρούσσου, η οποία αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια την κρυφή δύναμη δημιουργίας πίσω από τους οδηγούς του Άρη.

Ο αναρριχητικός οδηγός της Καλύμνου εκδίδεται από την TERRAIN και πωλείται προς €40 στην Κάλυμνο, σε ορειβατικά καταστήματα και πίστες αναρρίχησης στην Αθήνα, και στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα climbkalymnos.com (έξοδα αποστολής €8 στη Ευρώπη, €12 στις χώρες εκτός Ευρώπης και δωρεάν στην Ελλάδα).

Σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση (2015/16)

  • 3.400 διαδρομές, περίπου 700 περισσότερες.
  • Νέα Πεδία: Atlantis; Rock n Roll Cave, Summer Wine, Space Terrace, Titan Towers, πεδίο πολλαπλών σχοινιών Aegean Sea Wall, Milianos Cave, Star Wall, Kefala, Vasilissa.
  • Σημαντικές νέες διανοίξεις σε υπάρχοντα πεδία: Poets (τεράστια ανανέωση με πολλές νέες διαδρομές), Ocean Dream (νέες διαδρομές πολλαπλών σχοινιών), St Constantine στην Τέλενδο (νέα υποπεδία Tower of Power, Lost World, και Stronghold), Trois Îlots (πολλές νέες μονές σχοινιές, αλλά και πολλαπλές), Telendos South Face (νέες διαδρομές πολλαπλών σχοινιών).
  • Και πολλές νέες διαδρομές στα πεδία Piccalia, Balcony Helvetia, Big Shadow, Iannis, και Reservoir Dogs.
  • Νέα υποπεδία: White Wine Wall, Red Wine Wall, Comic Tree, Spitfire, Yamas, Under the Rainbow, Little Italy, Ilias Pillar, Exo Syki, Kardama, Aghios Mamas, Pserimos.

Αν θέλετε να αγοράσετε τον αναρριχητικό οδηγό της Καλύμνου ή απλώς να ξεφυλλίσετε κάποιες ενδεικτικές σελίδες του, επισκεφτείτε το:

https://climbkalymnos.com/guidebook/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *