Αντίο Δανάη

Αφιέρωμα στη Δανάη Αργυροπούλου (1980-2019)

Ακόμα συγκλονισμένοι, από τον τόσο πρόωρο χαμό της Δανάης μας, εναποθέτουμε εδώ ένα μικρό αφιέρωμα για τους φίλους και όλους όσους άγγιξε με το σύντομο πέρασμά της από τον μικρό μας πλανήτη.

Η Δανάη Αργυροπούλου έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα, τον περασμένο Σεπτέμβριο (2019), σε ηλικία μόλις 39 ετών.

Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1980 στο Χαλάνδρι. Πήρε πτυχίο αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακό στις Τέχνες στην Αρχαιολογία και Προϊστορία, από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Επίσης είχε πτυχίο στο πιάνο από το Ωδείο Κόνταλυ και ασχολείτο και με το χορό (μπαλέτο).

Ήταν μέλος του ΕΟΣ Αχαρνών από το 1995, όταν παρακολούθησε τη σχολή αναρρίχησης του συλλόγου μας. Από τότε ασχολείτο εντατικά με την αναρρίχηση, προπονούμενη σε συστηματική βάση στην πίστα μας. Επίσης είχε συμμετάσχει και σε αρκετούς αγώνες αναρρίχησης, εκπροσωπώντας τον ΕΟΣ Αχαρνών.

Ήταν ένας αέρινος και τρυφερός μίσχος, ένα εξωτικό πλάσμα, γεμάτη όνειρα, αγάπη, έμπνευσή και δημιουργικότητα, ερωτευμένο με τις τέχνες, το χορό, το πιάνο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την αναρρίχηση.

Ήταν σύντροφος και σχοινοσύντροφός μου για περισσότερο από μια δεκαετία, ήταν μαζί μου από τα πρώτα χρόνια της ανακάλυψης της Καλύμνου. Πάντα με το χαμόγελο, βοηθούσε συστηματικά στις σχολές, στη διάνοιξη διαδρομών, στην οργάνωση των φεστιβάλ, σε ότι και αν χρειαζόταν να συνδράμουμε ώστε να καθιερωθεί η Κάλυμνος σαν ένα κορυφαίος αναρριχητικός προορισμός.

Διαγνώστηκε το Δεκέμβριο του 2017, με καρκίνο του πνεύμονα, -των μη καπνιστών-, ένα είδος της ασθένειας που χτυπά κυρίως νέες γυναίκες.

Τα τελευταία χρόνια παραμέναμε στενοί φίλοι. Προσπάθησα να σταθώ κοντά της το διάστημα που ήταν άρρωστη, μακάρι να μπορούσα να την βοηθήσω περισσότερο.

Δανάη, ελπίζω να χορεύεις και να σκαρφαλώνεις (το ίδιο είναι έλεγες), εκεί ψηλά που βρίσκεσαι…

Άρης Θεοδωρόπουλος

Αγώνες αναρρίχησης boulder, Κόρινθος 10/4/2003
Με ένα μικρό φίλο, στο Ευπαλίνειο όρυγμα, Σάμος 22/7/2003
Στη διαδρομή «Μεταξά» 6a+, πεδίο Ποιητές, Κάλυμνος
Πεδίο Ηλιάδα, Κάλυμνος, 27/10/2006
Χαρούμενες στιγμές με φίλους αναρριχητές, πεδίο Οδύσσεια, Κάλυμνος, 29/4/2003
Κατεβαίνοντας από διαδρομή, πεδίο Αρχή, Κάλυμνος 12/6/2003
Πορτραίτο 26/5/2006
Στα κολονέτα της διαδρομής «Αμαζόνες» 6c+, πεδίο Σπάρτακος, Κάλυμνος, 20/8/2006
Προπόνηση στο Αθλητικό κέντρο του ΕΟΣ Αχαρνών. 26/5/2003

1 σκέψη για “Αντίο Δανάη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *